hustrun – en roman som förtjänar mer väsen

Veckan har varit krasslig och de förinställda inläggen börjar tryta. Det får bli en kort notis om de senaste lyssningen: Hustrun av A.S.A Harrison. Det här är en spännande relationsroman om ett medelålders par som hållit ihop i tjugo år. Passionen är borta men omtanken finns kvar, det tror i alla fall Jodi. Hon och Todd lever ett bekvämt liv och visst vet hon att maken har affärer vid sidan av. Hennes arbete som terapeut, hund och skötsel av hemmet är helt tillfredsställande för henne men det räcker inte för Todd. När hans älskarinna blir gravid så ställs allt på sin spets.

Den här romanen har jag missat när den kom och enligt mig har det varit allt för lite väsen kring den. Den förtjänar många läsare, den beskriver hur ett långt förhållande löses upp, hur det kan vara att bli lämnad och hur svårt det kan vara att acceptera. Samtidigt finns där en spänningsnerv som löper genom hela boken á la Gillan Flynn. Jag gillade!