Entry Island – Peter May är här igen!

 Entry Island är ännu en kriminalhistoria fåra peter May som utspelar sig på en isolerad ö ute i havet. Den här gången är det Entry Island, utanför Kanadas kust som är spelplatsen för ett mord. Det är bygdens store man som mördats, genast blir hans folkskygga hustru misstänkt och från Montreal skickas ett polisteam som skall utreda. Kommissarie Sime Mackenzie tar sig ut till ön för att försöka reda ut vad som hänt. Han får genast en känsla av att det är mer komplicerat än vad det först verkar och hans utredning knyter an till immigrationen till Kanada en gång för länge sedan. En liten sväng får vi följa med till Skottland i historisk tid då Simes förfäder är skotska och den historiska delen gillar jag mycket.

Vad kan man säga utan att avslöja för mycket, bra och underhållande läsning helt kalt men det är inte Svarthuset. Nej, det är det inte.