veckans utmaning är dansk

Jag ska försöka hålla mig från att bomba er här med inlägg kopplade till Kulturkollo men idag så måste jag hänga på veckans utmaning.


Min bästa danska författare/bok:
Jag har många danska författare på min favoritlista och en är förstås Hanne Vibeke Holst. Jag gillar allt hon skrivit och jag gillar att lyssna på henne. Intelligent och välformulerad kvinna! Förlåtelsen är en ev alla hennes romaner som jag tokgillat. 

Min bästa danska film: Jag är så dålig på film. Men en dansk film som jag blev berörd av var Bröder av Susanne Bier. 

Min bästa danska TV-serie: Jag får vara så tråkig att jag säger Brottet. TV-serien som gjorde den stickade tröjan från färöarna superpopulär. Fantastiskt bra skådespelare och spännande ända in i kaklet. 

Mitt bästa danska kulturtips: Ni kan säkert gissa. Det moderna museet Louisiana är mitt självklara val. I helgen är det litteraturfestival (som jag älskar) men glöm inte konsten. samtidskonst och en skulpturpark som är fantastiskt fin, själva byggnaden är också fantastiskt fin. Inne i museet kan man också njuta av dansk design i möbler och belysning och helheten är sinnebilden av skandinavisk form. Älskar’t!