vi har bokbubblarträff om romanen med den långa titeln

Idag har bokbubblarna pratat om Judy Chicurels roman med den långa titeln. Jag skrev om den här och vi kunde konstatera att det inte fanns så särdeles mycket att störa sig på i den här romanen. Vår lilla bokcirkel är annars ganska bra på att hitta saker att störa oss på i böcker och möjligen så kanske den här var lite långsam. Formen, där de olika kapitel var och en berättar en egen historia, kräver att man liksom vid novelläsning börjar om och det utmanar helt klart lite mer än en mer konventionell roman. De flesta av oss tänkte oss att den här boken skulle passa bra som film och lite jämförde vi berättarrösten i boken med den i The Perks of Beeing a Wallflower. Just filmatiseringen av den är en som blivit lyckad och troligen skulle den här romanen kunna bli minst lika bra som film.

Miljön med den bedagade badorten på den amerikanska östkusten var speciell och särskilt kittlade de övergivna badhotellen vår fantasi, tidsandan beskrevs också bra och särskilt fastnade jag för de delar som handlade om killarna som återvänt från vietnamkriget. Vårt betyg blev 3.7 av 5 och det är ett av de högsta vi satt i cirkeln. Särskild bonus var Lindas spellista på Spotify som hon gjort utifrån låtarna i boken. Guldstjärna för det!

Traditionenligt bytte vi också en present – jag är så glad för mina peppande choklader, doftljus och te med namnet Höstglöd. Passande idag!