En kvinna i blått – Elly Griffiths

The Woman in Blue har varit lördagens läsning för min del. Som alltid med Elly Griffiths småputtriga deckare med Ruth och Nelson i huvudrollerna så är allt bekvämt bekant. Boken drar igång med att Ruth blir kontaktad av en gammal studiekamrat som numer är kvinnlig präst inom den anglikanska kyrkan. Hon har fått hotbrev och vill träffa Ruth för att diskutera dem. De bestämmer att ses i Walsingham, en pilgrimsort för många kristna och dessutom platsen för en konferens där kvinnliga präster skall nätverka inför framtida försök att bli biskopar. Nelson kallas med sitt team till samma lilla ort för att utreda ett mord på en ung modell. Så kan spelet börja.

Jag är en stor fan av Morden i Midsomer, man känner till vad man får när man sätter sig framför TV n och det är mysiga miljöer, myllrande folkfester där någon dör och upplösningen är antingen allt för uppenbar eller helt omöjlig att gissa. Varm ton mellan människor och blommande trädgårdar. Så mysigt har man också när man läser Elly Griffiths. En kvinna i blått kommer v 30 för den som är sugen att läsa på svenska. Missa förresten inte intervjun med Elly som jag gjorde för Kulturkollos räkning!