första gången jag såg dig – Tasha Kavanagh

Det här är en bok som jag skulle vilja läsa tillsammans med min fina bokcirkel bokbubblarna! På ytan är det en roman om ett tonårsförsvinnande men där finns så mycket mer! I Tasha Kavanaghs Första gången jag såg dig är det Yasmine som har huvudrollen. Hon är 16, mycket överviktig och vantrivs å det grövsta i skolan. Hon får ständigt gömma sig för att inte bli trakasserad av skolkamraterna och det enda som gör hennes skoldagar något lättare att leva är chokladkex och Alice. Bredvid sitt hemliga lager av Cadburys turkish delight har hon lådan med minnessaker, småsaker som Alice på något sätt rört vid. Från första början i den här berättelsen byggs spänningen upp och hur alltsammans slutar ska jag inte avslöja men så mycket kan sägas att Yasmine snärjer in sig i lögner, fantasier och sustitut som inte gör livet enklare precis.

Det här är en fantastiskt fin roman om en ung flicka som har hamnat i en situation som hon inte kan ta sig ur på egen hand. Hon sörjer sin pappa oändligt och det skär i läsarens hjärta när man får lära känna den här osäkra och bekräftelsesökande tonåringen. Kapitlen är döpta efter olika maträtter eller annat som Yasmine stoppar i sig för att få en smula tröst, för att glömma. För mig var det en bok som jag ville diskutera, jag ville prata om de val och icke-val som hon gör. Vuxenvärlden är inte riktigt med och livet inne i Yasmines tankevärld är spännande och känslan är klaustrofobisk. Mycket bra! Läs!