läströtthet – hur botas den?

I Lyrans tematrio idag undrar Lyran hur man botar läströtthet. Jag drabbas väldigt sällan av den åkomman, det är egentligen bara när jag läser väldigt mycket studielitteratur som jag blir försatt i en otäck läskoma. Ni vet en sån där när man inte ens kan tänka sig att fundera på att läsa …

Om det skulle inträffa så har jag tre fina botemedel:

1. Trädgårdsarbete, pyssla en timme eller två och lyssna på fågelsången. Plötsligt står solstolen där med en bok bredvid kaffekoppen och vips så är man sugen!

2. Frossa i aktuell sport, live eller på TV. Nyligen såg jag ett antal Frölundamatcher efter att inte ha sett hockey på evigheter. rensade skallen och vips så var jag sugen på att läsa igen!

3. Spela något IQ-befriat spel på iPaden samtidigt som en bra ljudbok snurrar. Det beroendeframkallande spelet typ Farmville 2 kräver ett alibi (för inte kan jag slösa tid på ett sån’t spel, jag som har ont om tid) och vips så har man lyssnat till ännu en ljudbok!