simma med de drunknade – månadens första bok

Sköna maj välkommen!

Simma med de drunkande är inte bara maj månads först lästa bok utan också nästa bok i vår cirkel på FB: Kulturkollo läser. Jag lyssnade klart i morse och jag måste säga att det kommer att finnas mycket att prata om den 23 maj när snacket går igång!

Jag missade den här boken helt när den kom och hade det inte varit för vår cirkel hade jag inte valt den nu heller, omslaget avskräcker så väldigt. Man kan ju få för sig att det är någons slags romantisk feelgood om man bara ser på utsidan och så hittar man en norsk släktsaga som sträcker sig över fem decennier inuti. Huvudpersonen är den unge mannen Edvard som en dag bestämmer sig för att ta reda på mer om vad som egentligen hände hans föräldrar den där dagen 1971. De omkom i en gasolycka i Frankrike och han själv som var 4 år överlevde och fick växa upp hos sin farfar på får och potatisgården i Norges fjällvärld. När farfadern dör inser Edvard att det finns många hemligheter i familjen, han hittar brev från farfaderns bror Einar från Shetlandsöarna och i farfaderns garderob hänger en skräddarsydd kostym från Tyskland. Hur hänger allt samman? Edvard beger sig ut i Europa för att söka sanningen.

Lars Mytting har här skapat en härligt svepande släktkrönika som samtidigt handlar om en ung mans väg mot att hitta sin plats i världen. Läs och var sedan med oss i Kulturkollo Läser och prata om din upplevelse!