åttaminutersmuffins

Ugnen var varm efter mannens matlagning och det fanns grekisk yoghurt i kylen som behövde användas. Dags för åttaminutersmuffinsbak!
Patenterat god muffinssmet som funkar varje gång. Idag blev det frysta björnbär i och pärlsocker på. Ibland kan det vara en ruta mörk choklad som fyllning eller en dumlekola, blåbär i smeten eller varför inte kaneldoppade äppelskivor?
För 12 stora eller 20 mittemellanstora muffins behövs:
100 gr smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl yoghurt (desto fetare desto bättre)
4 dl vetemjöl
1 msk malen kardemumma
2 tsk bakpulver
Börja med att smälta smöret, under tiden vispa äggen och sockret vitt och pösigt i en bunke. Häll i yoghurten och det smälta smöret, sikta i de torra ingredienserna. Jag måttar upp allt i en sil som hänger på bunkens kanter och siktar ned i bunken med smet – på så vis blandar sig allt och man får det helt klumpfritt. Några varv med en slickepott i bunken för att blanda och så är det är dags att fördela smeten i formar. Smaksätt på valfritt sätt – idag tog jag frysta bär och pärlsocker. Så långt tar det ungefär 8 minuter. 
Sedan ska det ju gräddas också. 200 gr i sisådär 15 minuter.