programmet är kommet för Sthlm Literature!

Ja, jag vet att det är i oktober men jag gläder mig ändå över de fina författarna som jag ska lyssna till en helg i den höstigaste hösten. Jag ser att där finns en kenyansk författare som måste läsas, och en ryska och … Läslistan blir diger!

Text direkt från hemsidan:

2015 gästas festivalen av en rad framstående internationella gäster som författarna: Marie NDiaye(Frankrike/Tyskland), Lev Rubinstein (Ryssland), Jesús Carrasco (Spanien), Colm Tóibín (Irland), Duong Thu Huong (Vietnam/Frankrike), Rosa Liksom (Finland), Andrei Codrescu (Rumänien/USA), Hassan Blasim (Irak/Finland), Olga Tokarczuk (Polen), Ljudmila Ulitskaja (Ryssland), Katja Petrowskaja (Ukraina/Tyskland), Philip Teir (Finland) och Binyavanga Wainaina (Kenya), konstnären Adrian Villar Rojas (Argentina) och skådespelaren och dramatikern Alina Serban (Rumänien/England).

Från Sverige medverkar författarna Jonas Hassen KhemiriEbba Witt-BrattströmMartina LowdenGabriellaHåkanssonDaniel SjölinAris Fioretos och Kristoffer Leandoer, skådespelarna Hannes MeidalRebecka Hemse,Maia Hansson BergqvistLindy LarssonMagnus EhrnerGunnel FredJulia Dufvenius och Sofia Pekkari (samtliga från Dramaten) och översättarna Örjan SjögrenErik AnderssonAimée DelblancHanna AxénLars Kleberg och Janina Orlov.