Augusti är min favoritmånad – mörkret kommer krypande, havet är de allra flesta år varmt och skönt och naturen mognar. Ljungen blommar och månaden inleds med att vi firar vår fina dotters födelsedag. Det är en tid på året då jag ofta har vilat ordentligt under sommaren och känner mig redo för ny termin, nya utmaningar och då jag är sugen på att tänka nytt, tänka om, göra bättre. Så blir det verkligen i år med helt nytt arbete med helt nya arbetsuppgifter. Jag är faktiskt orolig för hur det ska bli, nytt heltidsjobb kombinerat med halvtidsstudier känns sådär. Troligen kommer den här bloggen att bli det som prioriteras bort … Jag får börja med att köpa mig en ordentlig almanacka, planering lär bli nyckeln.

Dessutom är augusti startskottet för bokhösten. Redan idag börjar Bokdagarna i Dalsland och sedan väntar årets höjdpunkt för min del: Louisiana Literature: tågresa, bokcirkel med BBC och sällskap hela helgen av dotter – najs! Dessutom har höstutgivningen hittat till min brevlåda och jag läser många spännande texter som ska skapa innehålla på Kulturkollo i höst.

Med tanke på årets sommarväder så hoppas jag på en varm och torr augusti som laddar på mina batterier – anar att jag kan behöva det framåt november.