är det viktigt med klick?

Bloggvärlden har allt mer gått in i sommarlovsmode och läsarna på min lilla hörna på nätet blir allt färre. Lite tråkigt är det att allt färre är intresserade av att klicka sig in och läsa, och då behöver jag påminna mig om att jag först och främst skriver för min egen skull. Ambitionen med den här bloggen var och är att skriva en dagbok, vill sedan någon läsa och kommentera mina tankar är det en bonus. 

Både gammelmedia och nya sociala medier är allt mer beroende av ”klick”. Annonser ska säljas, användaruppgifter och statistik ska säljas och snart finns hela vårt liv lagrat på en server någonstans.   Då är det befriande att faktiskt skriva på en blogg där jag kan hålla mig ganska mycket utanför det rejset. Visst har jag min blogg på en googleadress så allt jag skriver sparas och används av dem, men jag har inga annonser i bloggen inte heller kan någon påverka vad jag ska skriva om. Här är min lilla hörna där jag bestämmer. Oavsett hur många som klickar.   
Hur är det – är det viktigt med klick?