läsrapport nummer 1 – Främlingen

Är det egentligen klokt att börja lyssna på en bok som är mer än 30 timmar lång när det egentligen inte är en genre som man är lockad av? Ja men, flera av mina kulturkollokollegor hyllar ju Gabaldons böcker och ibland så får man faktiskt ta sig utanför din egna lilla låda. Främlingen är ju dessutom första delen i en serie om åtta tegelstenar så gillar man så finns det läsning som räcker hela sommaren. 

Sagt och gjort. Del 1 är nu lyssnad på och hittills är mitt betyg nja. Lite spännande är det faktiskt (erkänner) med tidsresan från efterkrigstid till 1700-tal och de skotska miljöerna är gudomligt vackra. Någon gång ska jag ta mig till Skottland, helt klart men … Är det inte lite för stereotypt, lite väl svart och vitt och lite väl upplagt för romans? Fortsättning följer – jag lyssnar vidare på del 2.