tisdagsutmaning på Kulturkollo

Utmaningen på Kulturollo den här veckan handlar om att lyfta fram olika typer av kultur från våra fyra grannländer. Fastän jag själv satt ihop utmaningen så håller jag mig inte helt till instruktionen. Motvalls käring 🙂

Jag börjar med det enklaste. Boken jag väljer är den nyutkomna feelgoodromanen Rosa candida, Island, check. Norge får bidra med den fina TV-serien Halvbrodern. Lars Saabye Christensens roman är bra och den gjorde sig väldigt bra som serie. När jag reser till Danmark så blir det konst – Louisiana i Humlebaek, finns inget lika fint! Särskilt om Louisiana Literature pågår. Då har jag musik eller film kvar och Finland. Hmmm … Det får bli teater – Fosterlandet går just nu på svenska teatern i Helsingfors. Mäktig teaterupplevelse som jag såg i Göteborg tidigare i vår.