bokbloggsjerka v 12

”Jag skulle vilja veta hur andra bokbloggare interagerar med sina läsare, lockar till sig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta besöka bloggen. Jag skulle gärna vilja läsa mer om vad som driver bokbloggarna till att blogga och hur mycket de tänker på sina läsare när de bloggar.”

Så frågar Carola i veckans bokbloggsjerka. Verkligen spännande fråga att ta sig en funderare på. Jag börjar med det enkla. Jag vet alldeles säkert varför jag bloggar, det är för att jag vill läsa och skriva om böcker och kultur. Det är min drivkraft nummer ett men sedan är det sociala sammanhanget när man umgås kring läsandet och skrivande också både viktigt och kul.

Mina inlägg både här, och på Kulturkollo, är utifrån mitt eget intresse. Jag tror att om man skriver om det som jag själv är intresserad av så märks det i bloggen och den blir både bättre och mer läst. Från första dagen som jag började blogga har jag försökt svara på alla kommentarer i bloggen och försöker också kommentera på andra bloggar så ofta jag hinner.

Ibland hänger jag med på bokbloggsjerkor, tematrios eller bloggstafetter. Det är tillfällen då man hittar till nya bloggar och där man kan lära känna fler bloggare. Jag har också själv samordnat olika typer av aktiviteter som FB-bokcirklar, bok å bio, Göteborg Läser och Novellvåg i bokbloggarhavet. Då får man många ytor att prata på och det har varit mycket skoj. Rekommenderas!

Viktigast av allt är att bloggen är en levande plats. Jag försöker uppdatera varje dag och jag blandar stort och smått, seriöst och trams och skriver ganska personligt utan att vara privat. Jag har en FB-sida kopplad till bloggen och jag twittrar och instagrammar ibland, det sätter fart på interaktiviteten. Det passar mig.