bokbloggsjerka – om inlägg och tid och en smula planering

Var (och hur) författar du dina inlägg?

Så lyder frågan idag inne hos Annika på bokbloggsjerkan. Hon vill gärna ha några tips för att kunna blogga oftare.

För min del har jag ett ständigt flöde på inlägg här på bloggen och dessutom några inlägg per vecka på Kulturkollo och mitt bästa tips är att dra ner på ambitionen, att inte vilja ha dem helt perfekta. I den bästa av världar med eoner av tid (jag jobbar och pluggar halvfart så jag har att göra) så vill jag skriva minst en längre text om en bok eller läsning varje dag. Ofta fungerar det men inte alltid och när det blir tajt om tid så skriver jag något litet, något kort. Ett citat från en bok jag läser eller något annat. Jag letar upp ett evenemang att tipsa om eller något annat från media att kommentera och det blir inte alls dumt. Mer handfasta tips är att:

– jag blandar tankar skrivna i flykten (på telefon) med längre inlägg skrivna med eftertanke
– jag fotograferar ofta saker jag vill skriva om, i telefonen finns sedan ett gäng idéer
– jag har många utkast klara med tankar om ett ämne eller en bok som snabbt går att redigera
– jag skriver om alla böcker jag läser, ibland längre och ibland bara några rader
– jag läser dagstidningar och lyssnar på kulturradion varje dag och får många impulser därifrån
– jag är med i flera olika läsecirklar och då får man alltid idéer om vad man kan skriva om

Och, jag tänker inte att allt jag skriver måste vara perfekt. Min blogg är min dagbok – vill någon kika in så är man välkommen. Jag skriver allra mest för mitt eget minne och med den grundtanken så känns det inte alls jobbigt att komma på eller skriva inlägg. Sedan ägnar jag någon timme varje dag åt att skriva, och det är ett rent nöje!