minns mig som en ängel

Nobelprisspekulationer är alltid lite spännande att höra och det tycker också medlemmarna i juryn till det litterära pris som ska delas ut i Kristina Appelqvists Minns mig som en ängel. Juryn har samlats på Bjertorps slott på varaslätten för att enas om vinnaren till ett litterärt pris och när morgonen kommer så är en av jurymedlemmarna mördad, och troligen en anna av dem mördare. Litteraturforskaren Helena Waller dras allt längre i i mysteriet, hon har dagen innan mordet fått ett förtroende av den mördade danska jurymedlemmen och när hon en sen kväll får ett telefonsamtal där danskans favoritaria spelas upp blir hon själv orolig för sin säkerhet.

Kristina Appelquist fortsätter i sin senaste bok på sitt spår som nutida pusseldeckarförfattare.  Ännu en gång är miljön akademisk och jag tycker att det här är en snäll och städad mysdeckare. Inget extraordinärt men alldeles helt OK. Plus till bra uppläsare av ljudboken – Maria Lyckow.

Provsmaka boken här!

PS. Snart har jag vägarna till Danmark, kanske ska jag ta och stanna vid Karen Blixens museum. Blev väldigt sugen på det när jag läste den här boken.