tematrio – franskt

En dag sent firar jag Frankrikens nationaldag här på bloggen. Tillsammans med Lyran så ska jag tipsa om några franska romaner som jag gillar. Nu har jag skrivit ett antal inlägg på bloggen om franskt det senaste, jag vill inte tjöta om samma böcker hela tiden så det blir några inte helt nyutkomna för min del:

Eftersom ingenting varar av Laurence Tardieu – fantastiskt gripande roman om det faktum att det aldrig är för sent.

Kod 400 av Sophie Divry – underhållande, klaustrofobisk och mycket sorglig berättelse inifrån ett biblioteks källare.

Bonjour Tristesse av Francoise Sagan – ingen närmare presentation behövs. Läs den tillsammans med Lundströms bokradio. Cirkeln finns kvar på nätet. Bonustips får bli Duras Älskaren som de också cirklar om. Superkul att samläsa och höra deras samtal.