brasilianskt uppsnack

Braslianskt är det på fotbollsplanen ikväll och brasilianskt är det på bokmässan i höst. En av de böcker som jag ska läsa innan mässan är Daniel Galeras Med blod i skägget. Fredagen den 26 september kan jag höra honom på mässan:

Galera, D - Med blod i skägget - 13052670

 • Romanens rum i samtida brasiliansk litteratur

  Datum & tid: fredag 26 sep kl. 11:00 – 11:45
  Arrangör: Brazilian Ministry of External Relations, Embassy of Brazil in Stockholm, Ministry of Culture, Government of Brazil
  Språk: portugisiska tolkad till svenska
  Kod: Fr1100.1
  Seminarium, seminariekort erfordras.
  De brasilianska författarna Daniel Galera och Michel Laub, båda aktuella på svenska med Med blod i skägget respektive Att falla, analyserar den samtida brasilianska litteraturens olika rum. De rum inom själva berättelserna som kan skydda, härbärgera eller till och med förtrycka karaktärerna, och som både kan föra karaktärerna närmare eller fjärma dem från sin berättare. Och de yttre rum som den brasilianska litteraturen befinner sig i, nationellt och internationellt. Tillsammans med Regina Dalcastagnè, fil dr i litteratur vid universitetet i Brasília, talar författarna om det personliga förhållande som läsaren etablerar till dessa rum. Diskussionen fortsätter i ett seminarium med författarna Andréa del Fuego och Vanessa Bárbara fredag kl 16.00.