Lyrans Noblesser tycker att vi ska tipsa om bra amerikanska romaner. Extra bra passar det idag då landet spelar åttondelsfinal i fotbolls-VM. Jag känner på mig att jag har skrivit om typ samma amerikanska titlar det senaste halvåret (hej Kanada, Steglitsan och Kvinnan på övervåningen) så därför får det bli ett litet annat grepp. Jag tipsar om tre romaner som jag vill läsa, som är på gång och som är aktuella:
De fördömda av Joyce Carol Oates – som kommer till Louisiana Literature. Karthago kommer på svenska i höst också. Har jag nämnt att jag ska åka till Danmark i augusti?
Den lysande världen av Siri Hustvedt – bomässan på söndag klockan 12 kan alla höra henne. Har jag berättat att jag ska bänka mig?
Vassa föremål av Gillian Flynn – frågan är om jag vågar läsa?
Sedan undrar jag när Nicole Krauss ska komma med nytt, det är ännu en amerikansk författare som jag längtar efter …