snabbläsarklubben – en klubb för mig

Då är det halvtid – halva året har gått och hälften av läsningen avnjuten. Jag har ett halvår av varierad kompott bakom mig och hittills har jag läst 88 böcker av författare från 29 olika länder. Det är ungefär enligt plan och jag är en så’n som helt villigt erkänner att jag räknar både böcker och länder.

Varför? Är det viktigt?

Nej, egentligen inte. Det är viktigare med antal länder än antal böcker, helt klart. Det där med antal böcker är klart missvisande, om jag läser en ungdomsbok eller en feelgoodare på en timme drygt och sedan jämför den med Wolf Hall som tog mig ungefär trettio timmar så är det inte görbart. Antal böcker är ändå ett grovt mått på hur jag prioriterat i livet, när läsandet får första rummet då läser jag ungefär 15 titlar varje månad. Så vill jag ha det. För mig är det dessutom en utmaning att välja böcker från olika delar av världen och att samla länder är därför viktigare i min värld, att möta nya tankar och nya kulturer gillar jag skarpt.

Hur är det för er andra, är det viktigt med antal böcker? Väljer ni aktivt länder?

Eller sk**er ni högaktningsfullt i allt sån’t och läser det som faller er in?