bokbloggsjerka – vilket är ditt litterära land?

Vilket är ditt litterära land?
Så undrar Annika i vårens sista bokbloggsjerka och jag funderar lite på hur mitt litterära landskap ser ut. Helt klart mycket varierat och då särskilt geografiskt. Jag läser från många länder och känner mig ganska hemma i många länder, särskilt då samväldesmedlemmarna. De forna brittiska koloniernas litteratur har jag läst ända sedan slutet av 80-talet när jag pluggade Commonwealth Literature, om jag nu måste välja ett land så får det bli Nigeria.
Jag har skrivit om många bra nigerianska författare och söker man på landet här i bloggen kommer det upp ett gäng träffar. Absolut måsteförfattare att läsa tycker jag Chimamanda Ngozie Adichie och Chinua Achebe är, sedan tycker jag mycket om Sefi Atta, Chris Abani och Buchi Emecheta också. Jag kan inte länka eftersom jag är på landet med urkasst nät, läs gärna om dem här på bloggen genom att söka eller klicka på min tag Afrika.
På måndag spelar Nigeria fotbollslandslag match mot Frankrike, det ser jag fram emot. Då får jag nog hålla alla tummar som jag möjligen har för att mitt favoritlitteraturland inte ska åka ur. Som tur är ligger Frankrike också på litteraturtopp 5. 🙂