tematrio: kulturgrejer

Berätta om tre kulturella aktiviteter ni gärna ägnar er åt!


Lyrans uppmaning idag är enkel, jag svarar på stört:


1. Allt som har med läsning och bokprat att göra. Jag gillar att delta i allehanda bokliga evenemang och är riktigt glad över min bokcirkel, mina Fb-cirklar om böcker och litteraturhuset. Tänk att vi i Göteborg har fått oss en samlingsplats för litteraturvänner!


2. Konstutställningar – jag går gärna på konstutställningar världen över och det är den moderna konsten som lockar mest av allt. Snart åker vi till Tokyo och konstmuseerna är självklara! På påsken är det också ofta konstvandringar lite runt om i Sverige och vill man så kan man t ex besöka södra Bohuslän och samtidigt besöka konstnärernas ateljéer. Puffar för akvarellmuseet i Skärhamn lite extra. 


3. Läsandet av morgontidningarnas kultursidor är också en riktigt härlig aktivitet, jag kommer inat så ofta mig för att gå på teater eller opera men jag vill gärna ha lite koll. Två, gärna tre morgontidningars kultursidor läser jag på helgerna. En kopp kaffe, padda och kulturdelarna. Det är helgnöje det!