de bortglömda – dansk deckare

Visst passar det bra att skriva om en deckare precis samma dag som bokbloggsjerkan handlar om genren?

Sara Blaedel är en dansk författare och vad jag förstår så är De bortglömda  den andra av hennes böcker som översatts till svenska.

Jag lyssnade på den som ljudbok och jag tyckte det var helt OK underhållning. Jag gillar ju danska tv-serier typ mordkommissionen eller brottet och i den häraden befinner sig den här historien. Inte lika totalsjuka händelser som i Jussi Adler Olsens deckare men inte heller allt för snällt. Spänning och en berättelse om de allra värnlösaste, de utvecklingsstörda flickorna.

Huvudperson i den här kriminalserien är Louise Rick och jag tyckte att hon var relativt mänskligt gestaltad. Särskilt gillade jag funderingarna kring vänskapen med väninnan, relationen till väninnans son och mötet med sin ungdoms miljöer.  Jag kommer säkert att läsa fler Louise Rick allt eftersom de kommer på svenska, jag gillar att ha en deckare på gång. Särskilt som ljudbok.