bokbloggsjerka – jag och deckarna

Hur ser din syn på deckargenren ut och hur ställer du dig till dåligt korrekturlästa böcker? 


Jag är en sådan person som i mitt läsande kan tänka mig att läsa och uppskatta de allra flesta genrer men jag har ett krav. De får inte följa en standardmall. Tyvärr är det allt för många deckare som som jag läst som är just skrivna efter formulär 1A. Jag gillar när det finns något i boken som har gjorts med extra omsorg, om det är miljön som i exempelvis Peter Mays Svarthuset, språket som i Håkan Nessers böcker eller samhällsdiskussionen som hos Katarina Wennstam. Det kan vara historiska skildringar som Ann Rosman eller ett charmigt tilltal som i Damernas detektivbyrå eller total svärta a la Gillian Flynn. Det spelar ingen roll vilket bara där finns något som bryter lite mot mallen. 


När det handlar om korrekturläsning så stör det mig grymt om det inte är gjort med omsorg. Jag ser inte texten för alla fel och slutar ofta läsa om det är dåligt gjort. Nu lyssnar jag oftast på deckare som ljudbok och där spelar uppläsaren stor roll. Jag gillar neutrala uppläsningar och Anna-Maria Käll är en favorit, hennes läsning av Levande och döda i Winsford var riktigt bra.  Sån är jag. Hurdan är du?


Kolla in Annikas jerka.