bokbloggsjerka

Dags för jerka hos Annika igen. 


Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favoritgenre.


Att tipsa om bra TV-serier det skulle kunna var enkelt, men i min favoritgenre? Alltså, jag gillar att läsa många genrer – alltså får jag tipsa om serier i många olika. Logiskt eller? Hur som, just nu tittar vi på det brittiska spion/nyhetsredaktionsdramat The Hour som jag tycker är både spännande och smart. Snygg och underhållande till max är Mad Men som snart släpper den sjunde och sista omgången, sedan gillar jag Brottet och Borgen också, danskarna kan! Ibland tänker jag tillbaka på Vita Huset ned sina briljanta walk ’n talks som är en verklig favorit i genren. Lite längtar jag till fortsättningen av Sherlock som kommer i februari och fortsättningen på den där hemska serien som utspelade sig i Belfast, med han seriemördaren och Gillan Anderson som polis. Den var ruggig. The Fall heter den. Sambon netflixar och bingewatchar, kanske blir det något mer där i vår också. Ska nu runt och se vad alla andra rekommenderar 🙂


PS. Kom på att höstens höjdare faktiskt var Halvbrodern, den norska serien utifrån Saabyes roman. Så, då fick jag med litteraturen också. Skönt!