liten utlottning – Amos Oz

Teskedsorden grundades av Tidningen Vi år 2006, inspirerad av den israeliske författaren Amos Oz insiktsfulla bok Hur man botar en fanatiker. Stiftelsen arbetar för ökad tolerans och respekt människor emellan och har som sitt motto För tolerans Mot fanatism. Teskeden är en symbol för handling. Amos Oz menar att den människa som vill släcka en eld hämtar en hink vatten och öser över elden. Om hon inte har någon hink tar hon ett glas och om hon inte hittar ett glas tar hon en tesked. Och om vi alla bidrar, även med en liten insats, kan vi faktiskt släcka elden – den farliga eld som fanatismen utgör i dagens värld.

Vill du vinna ett exemplar av Amos Oz fina lilla skrift om tolerans? Skriv om teskedsorden på din blogg eller på FB och kommentera här hos mig. Sista dag att vara med är på söndag den 20 oktober. Vinnare meddelar måndagen den 21 här på bloggen. Väl mött!