Doktor Glas – en klassiker!

Igår träffades bokbubblarna för att gå på teater, tanken var att vi skulle läsa den klassiska romanen Doktor Glas inför, sedan prata om den och se teatern. I mitt fall blev det ingen omläsning av Doktor Glas men ett glas på Evas Paley och formidabel teaterföreställning blev det. 
Trots att jag slarvat med läsningen kunde jag känna mig helt trygg i Krister Henrikssons sällskap. Han genomför en 90 minuters lång monolog på ett sätt som imponerar stort. Han tar åskådaren i handen, presenterar sig som Doktor Glas och det är bara att följa med. Med en enkel scenografi och vacker ljussättning är det mannen av kött och blod som är mitt på scenen, den olyckligt förälskade mannen som kan tänka sig att gå hur långt som helst för att få vara i sin älskades närhet. Mannen som är osäker på om han förtjänar kärlek och mannen som ifrågasätter om han ens tycker om människor längre. Mannen som ändock bestämmer sig för att styra över liv och död. Göteborgs Stadsteater är skådeplatsen och gästspelet fortsätter november ut. Gå och se!
Enligt O,  What you readin, Bibliotekskatten och Ciccis bokblogg var också med.