Blekingegatan 32 – Lena om Greta

Varför Greta Garbo? 
Den mystiska kvinnan som hoppade av på toppen hennes karriär och Lena kände sig ganska klar med henne efter att ha gjort en dokumentär. När hon sedan hittade spralliga och livsälskande brev mellan Mimi och Greta blev hon nyfiken. Det var tänkt att bli en film och det slutade med att hon skrev en roman. Det arbetet var lustfyllt och Lena njöt av att skriva boken.
Lena berättar att Greta sökte sig till scenen för att sikta mot en bättre framtid, hon hade karisma och den visar sig hos henne redan som mycket ung. När hon möter Mimi på Dramatens elevskola så dras hon till henne och hittar en människa att älska. När sedan Mauritz Stiller kommer in i bilden så blir de varandras verktyg. Ville Greta verkligen bli den där stora stjärnan? Troligen inte. Men hon kan inte motstå längtan att få ett annat liv. 

Blekingegatan 32