jerka om en författardröm

Om du skulle skriva en bok, var skulle den i så fall utspela sig?


Så frågar Annika i dagens jerka och jag ska erkänna att jag har egentligen inte alls några planer om att skriva en bok. Men om vore verklighet så har jag många spännande kvinnoöden att skriva om i min släkt. Troligen skulle det bli en roman som sträckte sig över flera generationer kvinnor och där man kan se hur levnadsöden, kultur och traditioner, talanger och svårigheter hakar i och återkommer. Den skulle säkert utspela sig någonstans i Västergötland och vara väl förankrad i myllan, precis som mina släktingar var. Det skulle bli en berättelse om starka kvinnor, hårt arbete i små omständigheter, glädje och sång och om drömmen om något annat. En ganska typisk roman alltså och en sådan som redan är skriven, om man nu blir sugen på att läsa är Josefine Sundströms Vinteräpplen.  Läs gärna den för min bok kommer inte att bli verklighet men fantisera kring en bild kan man alltid göra.