plötsligt händer det – 5 miljoner i min hand!

Eller kanske inte. Fantisera går ju! Annika uppmanar oss i veckans jerka att göra just det, hur skulle det vara om man faktiskt plötsligt hade fem miljoner till övers?

Inte alls så enkelt att svara på. Mitt svar blir dessvärre varken spännande eller särdeles upphetsande. Mest bra vardag.

För mig handlar det mesta just nu om att hitta ett yrke som jag vill arbeta med tills pensionen. Något som känns meningsfullt och där jag kan bidra. Gärna med min passion för läsning och böcker som byggsten, jag har jobbat länge i skolans värld och när jag läste igår om litteraturpedagogen som uppmanar att ge personal läsvårdsbidrag likväl som friskvårdsbidrag så smålog jag. Hoppas att min utbildning, som startar på måndag (jippi), kan hjälpa till att hitta fram till ett yrke där jag kan få uppmuntra och inspirera till läsning. Gärna med IT som verktyg.

Men, pengarna då? Jo. Jag skulle gärna vilja jobba lite mindre och studera och läsa lite mer. 5 miljoner räcker till deltidsstudier livet ut. En liten resa till en storstad ett par gånger per år ska det nog kunna räcka till också 🙂 New York eller San Fransisco vore inte fel!