vissa böcker behöver en bokhållare mer än andra…

När jag oroligt mailade förlaget och frågade om de glömt mig när de skickade rec ex så svarade Maria med vändande post. Var inte orolig, den kommer men vi orkar bara bära några åt gången till posten! Kanske har ni gissat att det är Hilary Mantels Wolf Hall som jag läser i detta nu. En synnerligen bra bok men ack så tung! Tur att jag har min lilla bokkudde som stöd. Extra intressant är det att läsa om Thomas Cromwell i Mantels tappning när artiklarna i media dyker upp; i DN kan jag läsa hur Jesper Högström hävdar att Historien är sedan länge avskaffad , han menar att Gustav Vasas hov inte är lika spännande stoff som Henrik den VIII (håller inte med men…) det vore dessutom kul att höra om översättarens arbete med det både ålderdomliga och moderna språket. Just en text om översättningen hittar jag i Sydsvenskan och i SvD skriver Combüchen en initierad recension idag. Jag läser dessutom att en BBC serie är på gång, den ska jag absolut se. Bjuder här på en trailer så kommer min text om själva boken den tionde.