noveller, noveller, noveller i bokbloggarhavet

Novellvågen kluckar vidare i bokbloggarhavet och särskilt roligt var det att följa Novellördag hos Feministbiblioteket igår. Där kunde man njuta av hur hon lyfter fram noveller från Österrike, nästa vecka är det dags för Tjeckien och alla är välkomna att hänga på konceptet. Hur ser din novellördag ut?

Café de la nouvelle har skrivit om radionoveller, Erika har läst Hoi, Bokmoster har utsett Nära hem av Alice Munro till julis bästa läsning och Litteraturkvalster och småtankar har läst Humoristen som hon kallar underfundiga mikronoveller.

Om några veckor ska vi dessutom facebookcirkla om kinesiska noveller tillsammans, ett gäng bokbloggare har anmält sig. Än finns tid att hänga på och prata om Solskenet i munnen. Anmäl dig till FB-gruppen! 

Själv har jag läst Egypten berättar: Den rättvisande spegeln och kan konstatera att novellsamlingar är ett finfint sätt att få en bred bild av ett lands berättartradition. Tranan har många samlingar att upptäcka! 
Vilka noveller läser du?

– en novellvåg i bokbloggarhavet –