pilane – konst i fårhage

Pilane skulpturpark visar i år upp sin lekfulla sida, briobil, betongdjur och en kraschad månraket som tagen direkt ur Jan Lööfland. Mysigast av allt var läsfåtöljen men tillhörande lampa allra längst upp på berget. Magnifik utsikt (som inte ville vara med på bild) mot Marstrand, Pater Noster och västerhavet. 
Nu är det väl så att vi blivit lite bortskämda med magnifika utställningar på Pilane och årets upplaga saknar det där lilla extra. Platsen vid dammen gapar tom, gravområdet likaså. Hoppas, hoppas att det här bara är en tillfällig svacka och att de kommer igen nästa år med förnyad kraft. Idén är underbar, och från andra år så vet vi att det kan bli så bra. Kanske är i år ett mellanår, men om man inte som vi är bortskämda så ska man absolut ta turen till nordvästra Tjörn för att se konst i en fårahage!