Kina 5x – skulle vilja läsa…

Vilda svanar och Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande är två av de titlar med anknytning till Kina som bloggen läst och skrivit om tidigare. Gästbloggar’n har läst och intresserat sig lite extra för Kina, läst Yu Hua och Mo Yan, och också skrivit initierat om Mao – den sanna historienKikar jag på Världslitteratur.se kan jag snabbt konstatera att Kina är ett stort land med mycket omfattande litteratur, där finns mycket som ännu är oläst både för Gästbloggare M och mig. Lite vägledning kan jag få hos Lyran som har en fin lista och också tips på barnböcker. Men där finns ju så många böcker och så lite tid…

Vad har ni för tips på kinesiskt som måste läsas? Vilka guldkorn får inte missas?

PS. Missa inte UR s Kina om Kina där de pratar kultur.


Kina 5x är en serie inlägg med litteratur om eller från Kina i fokus, fem inlägg – fem dagar i rad. Hääääng med!