mera franskt – tematrio

Efter min franska festival i söndags borde ämnet Frankrike vara uttömt men icke sa nicke. Lyran kallar med en tematrio och det är klart att jag måste svara. Det får bli tre franska som jag ser fram emot att läsa ur höstens utgivning:

1. Kyndelälskaren av Pierre Magnon. Barndomsskildring från Provence och 50-tal låter precis som en bok för mig. Elisabeth Grate bokförlag är pålitliga, där kan man alltid hitta väl utvalda titlar med franska som orginalspråk.
2. Minnen av David Foenkinos – han som skrev Nathalie kommer med ytterligare en feelgoodare, Bretagne och ett barnbarn som följer sin farmor i spåren – säkert kort!
3. Frankrike berättar – Tranans berättarserie, novellsamlingar där Tranans skickliga redaktörer alltid snokar upp det bästa av det bästa.

Tre kommande franska som jag ser fram emot i höst!