bokbloggsjerka – noveller

Brukar du läsa noveller och/eller andra ”short stories”, vilken/vilka är din favorit/dina favoriter i så fall.


Så frågar Annika i veckans bokbloggsjerka och här är det självklara svaret ja! För min del är noveller en genre som jag ganska ofta väljer, särskilt det senaste halvåret då jag, och några andra bokbloggare, försökt att skapa en novellvåg i bokbloggarhavet. Novellen är en perfekt text att läsa när man inte vill ha en hel roman och där finns författare som behärskar novellkonsten fantastiskt bra. Alice Munro är de lågmälda novellernas drottning, Etgar Keret skriver humoristiskt nattsvart och Jumpa Lahiris berättelser handlar om relationer mellan generationerna. Jonas Karlsson skriver fina noveller som vrider verkligheten ett extra varv och Katherine Mansfields noveller från mellankrigstiden ger oss bilder från en svunnen tid och … Jag skulle kunna vara riktigt långrandig nu, istället för att trötta ut läsaren totalt så hänvisar jag till min tag Noveller – där hittar man sisådär 131 inlägg om noveller. 


– en novellvåg i bokbloggarhavet –