tematrio – USA

Eftersom det snart är deras nationaldag är temat denna vecka att berätta om tre läsvärda amerikanska böcker! Så uppmanar oss Lyran och jag hänger som vanligt på!


Jag tar och väljer tre olika böcker som ger tre mycket olika bilder av det stora landet i väster. Först ut är Americanah, Chimamanda Ngozie Adichie senaste roman, där jag får möta en nigeriansk kvinna som bott många år i USA. Hon är nu på väg att resa tillbaka till Nigeria och sammanfattar sitt liv som det blev i drömmarnas land. Bok nummer två är Hungerspelen av Suzanne Collins som totalt slukade mig förra våren. Smart, civilisationskritik och lite solidaritet. Inte bara en ungdomsbok! Så får det bli Paradisträdgården också, aktuell roman som diskuterar hur främlingsfientlighet och intolerans kan sprida sig i ett samhälle (Hej Almedalen, var det avpixlat det hette?). 


Om man klickar på titlarna så kommer man till mina lite längre texter om varje bok. Välkommen att läsa mer 🙂