tematrio – presenter

Precis som för Lyran så erkänner jag att jag är omöjlig att köpa bokliga presenter till, jag har liksom ofta läst det som intresserar mig, eller möjligen ratat för att det inte alls intresserar mig. Är lite svart-vit i min läsning och vissa författare och genrer göre sig icke besvär…
I tematrion idag uppmanas vi att tipsa om passande presentböcker. Jag gör en fuling eftersom jag inte kan begränsa mig:
Till en läsande svärmor så tipsar jag om Ellen Mattsons Vinterträdet, sydkoreanska Ta hand om min mor och Den bästa dagen är en dag av törst av Jessica Kolterjahn.
Till en frankrikefrälst dotter köper jag klassikern Bonjour Tristesse, kärlekshistorien Eftersom ingenting varar och mamma/dotteruppgörelsen Vi ses på Place de la Sorbonne.
Till kollegan plockar jag ned feelgoodaren Allt jag önskar mig, småsorgliga Livet efter dig och mycket fina Fjärilseffekten i korgen.
3 x 3 tips på presenter!