inbox (1) – en e-postroman

Inte är det ofta jag läser en roman från Österrike men nu är det gjort. Inbox (1)  är en modern brevroman som handlar om ett epostmeddelande som av en slump hamnar hos fel mottagare. En trevande brevväxling börjar mellan Emmi och Leo och med tiden blir breven allt mer personliga och öppenhjärtiga. Just det faktum att de egentligen inte vet ett dugg om varandra, mer än epostadressen, gör att de kan styra precis över vad de vill berätta och hur de ska uppfattas. Ganska snart inser de att de två epostfigurerna Emmi och Leo är intresserade av varandra men håller det för att bli något i den riktiga världen också?

Det här är en lättsam roman om kärlek som blir till av en slump och får ett antal förhinder. Frågan är bara vem som sätter upp de där hindren? För att möta kärleken måste man troligen vara modig och våga visa sitt rätta jag och kanske ge upp den trygghet som man har. Emmi och Leo har det inte lätt att få till det.

Jag funderade lite på det där med hur man presenterar sig på nätet under tiden jag läste. Fördelen med sociala medier och digital kommunikation är ju just det att man kan ge den bilden av sig själv som man väljer. Man har full koll på vad som kommuniceras om en själv, vad som visas (eller döljs) men det har ju alla andra också, full koll på sina alteregon alltså. Internetdating till exempel, jag har vänner som hittat kärleken den vägen och som är mycket lyckliga. Måhända är jag en misstrogen typ men jag skulle ha väldigt svårt att helt lita på en person på nätet som döljer sig bakom ett alias. Å andra sidan har jag ju träffat ett gäng vänner via nätet. Alla fina bokbloggare som jag läser regelbundet och också träffat i verkligheten har ju en gång börjat som just ett alias…

För alla er som följer mig här på bloggen så kan jag berätta att det som skrivs här är sant och speglar mig ganska väl. Några personlighetsdrag har jag tonat ned:  jag är både hetsigare och högljuddare i verkligheten än på bloggen. Sådär. Dagens förtroende utdelat. Hur är det med er andra är ni samma person IRL som på nätet?