100 år idag!

1966

Idag skulle min morfar fyllt hundra år om han levat, eller om det nu var en annan dag egentligen? Min morfarsmor hävdade bestämt att hans dag hade blivit felinskrivet av prästen i kyrkoboken för prästen var på lyran, den riktiga dagen skulle varit den 22…

Hur det nu än var så står det där, i boka, att han föddes 27 maj 1913 och någon gång i framtiden ska jag sätta mig ned och skriva ordentligt om hans familj. Där finns en anda av entreprenörskap och hårt arbete, omsorg om de sina och tystlåten uppfinningsrikedom som måste berättas. Scannat en massa bilder har jag i vart fall gjort och det känns bra att allt finns bevarat både på min hårddisk och på papper. Till dess att skrivtiden finns så skickar jag Erik Artur Valentin en stor busgrogg, den med flaggan på ska det vara!