vi skvalpar vidare i novellhavet, eller?

Novellvågen i bokbloggarhavet har hamnat lite i stiltje, kanske får den klucka vidare lite på egen hand under sommaren och så får vi se vart den tar vägen? Vad tycker ni, novelläsarna?

Kan hur som ge en lite rapport om vad som hänt de senaste veckorna på bokbloggarhavet. Böcker emellan har läst färdigt Vilda vägar av Annie Proulx och ger betyget riktigt bra på flera av texterna, Sincerely Johanna firar sin tvåårsdag med utlottning av noveller, Min bokblogg påminner om att novellsamlingsbokcirkeln om Vad jag pratar om när jag pratar om Anne Frank nu går i redigerad repris hos förlaget. Passa på att hänga med där! Bloggbohemen påminner om Tropiska Fiskar och Café de la Nouvelle tipsar om nya Granta. Feministbiblioteket har flyttat till ny adress och Erikas bokprat har noveller på vänt inför sommaren, Bokmoster läser den amerikanska skräckfyran från novellix precis som jag själv. Jag har också läst en novellsamling av Sophie Elkan som är Göteborg Läserförfattarinna i år, sedan har jag tagit mig an de flesta texterna i svenska Granta och det är ett fint sommarläsningstips. Vi får inte glömma Lydia Davis som fått Man Bookers Internationella pris, fantastiskt roligt för novellen som genre!

Bokmania tipsar om Gamla synder av Doris Dahlin och det får bli ännu tips inför sommaren. Var så goda:

– en novellvåg i bokbloggarhavet –