amerikanska noveller: Joyce Carol Oates

Novellix senaste kvartett har temat amerikanska läskingar. Jag är ingen läsare av skräck och det här är på gränsen till vad jag fixar. Joyce Carol Oates har skrivit en psykologisk novell som utspelar sig runt Boston på 1880-talet, medium och andar har en betydande roll och budskapet ”Det finns ingen död” upprepas obönhörligt Nattsidan igenom.

Jag är inte så förtjust i JCOs gotiska texter, jag föredrar annat, hon har ju en stor produktion som jag kan välja bland. Hennes ungdomsböcker och romaner, som visserligen kan vara mycket svarta och beskriva hemskheter har jag läst och gillat de allra flesta. Favoriter är: Blonde, Fallen, Dödgrävarens dotter, Älskade syster, Det var vi som var Mulvaneys, Mörkt vatten, Stor i käften, Freaky Green Eyes, Snygg och Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg.


För alla som gillar läskig läsning så är säkert Nattsidan precis perfekt, men den var inte för mig.

– en novellvåg i bokbloggarhavet –