en helt annan historia – ljudboksgodis

Jag har lyssnat på Håkan igen! Hans röst har följt mig i mer än 50 timmar den senaste månaden och nu är den fjärde Barbarottiboken utlyssnad. En helt annan historia  kom 2007 och är del två om Gunnar Barbarotti. När boken börjar har han just packat färdigt för en veckas semester på Gotland med nya kärleken Marianne. I sista stund lägger han ned dagens post i ytterfacket och det visar sig att ett av breven innehåller ett meddelande till polismannen, ett meddelande som han inte kan komma undan. Så börjar berättelsen som innefattar en mängd mord, uppfinningsrikt polisarbete, vänskap med Eva Backman, kärlekstvivel tillsammans med Marianne, kärleken till orden och samtal med vår Herre. Håkan Nessers romansvit är glimrande. Filosofiska utläggningar, mänskliga funderingar, humor och snabba repliker, ordval som hisnar och en spännande mordgåta. Kan inte bli bättre, Lugubert är ordet!