novellcirkelsmålgång!

Då är det faktiskt dags för målgång i novellcirkeln som vi haft om Englanders samling. Jag hoppar över att skriva om den sista novellen och tar mig friheten att göra några allmänna reflektioner istället.

Det här blev ett mycket större projekt än jag någonsin kunnat tro och det tack vare fantastiskt fin respons från deltagarna. Diskussionerna har varit intressanta och lockat fram tankar hos oss, stort tack till alla som var med. Här passar verkligen sanningen att fler kan mer, tillsammans är vi kloka!

Vad gäller själva formatet så är jag tudelad, just att vi skrev i ett delat dokument men fasta slutdatum tyckte jag om. Det blir tydliga förväntningar och de fasta datumen gav intensitet och fart i samtalen men… För många var tiden mellan novellerna för kort, det kändes stressigt och forcerat, särskilt då novellerna var såpass komplexa och symbolfyllda. De ställer många både moraliska och etiska frågor som kan kräva en stunds eftertanke innan man skriver om dem och då var måhända 2 inlägg per vecka mycket. Samtidigt vill man ju inte hålla på med en novellsamling i flera månader – klurigt dilemma. Hur som, flera av deltagarna har visat sig intresserade att diskutera en roman på samma vis. Jag tycker att det varit extra krydda att samlingen är aktuell i media så om jag ska hålla i ytterligare diskussioner så får det bli om en ännu inte utkommen bok. Vem vet vad förlagen har att bjuda oss? Jag ska klura och finns det önskemål så är det bara att höra av sig!

Vi som pratar Englanders noveller är:
Erikas bokprat
Bibliotekskatten
Fru E:s böcker
Enochannanbok
Breakfast Book Club
Henrik Elstad
Lottens bokblogg
Min bokblogg
Cum libris non solus
Café de la Nouvelle

– en novellvåg i bokbloggarhavet –