nu har vi bubblat om drömhjärta

Cecilia Samartins roman Drömhjärta heter Ghostheart på engelska och det tycker jag är en titel som beskriver den här romanens sökande efter identitet på ett fint sätt. Huvudpersonen Nora uppmanas att låta sitt riktiga hjärta bli kvar på Kuba när hon och hennes familj tvingas att fly från revolutionen och det spökhjärta som hon tar med sig blir inte riktigt helt förrän hon återser sitt hemland igen. Just sökandet efter tillhörighet och hur en idealiserad bild av barndomen som lever kvar blir minnen av den här boken som jag bär med mig. Men nu var det bokbubbel på gång så vad tyckte de andra?

Tudelat är ett bra ord för gruppen. Just beskrivningarna av Kuba och barndomens vänskap mellan de två flickorna var något som alla bokbubblarmedlemmarna var eniga om som styrkor i den här romanen. Familjebanden och relationerna var annat som många gillade. Vad gäller det romantiska så menade några av oss att det var alldeles too much med harlequinvarning medan andra tyckte det var mysigt och skapade stämning.

Rörande eniga var vi om att slutet kunde vi varit utan. Det kändes hafsigt och ditskrivet för att vrida om sentimentalitetskranen ett varv extra. För att sammanfatta två timmars bubbel så blev betyget en trea. Några fyror, några tvåor och en trea.

Nästa träff blir den 15 maj kl 18.30 och tills dess ska vi läsa ryskt! Döden och pingvinen av Andrej Kurkov. Jag tror vi snackar inte bara miljöbyte utan också genrebyte här! Provläs!