läslista – världsutmaningen

Hanna på Feministbiblioteket har fixat med en oemotståndlig utmaning – att läsa en bok från varje världsdel. Jag ska köra hardcore och väljer titlar skrivna av kvinnor och med kvinnor i huvudrollerna. Efter sommaren ska läsningen summeras och jag hoppas på många deltagare så att vi kan tipsa varandra om bra läsning från hela världen.

Min lista blir som följer:

Drömhjärta av Cecilia Samartin                                (Kuba och USA)
Tropiska fiskar av Doreen Baingana                         (Uganda)
När duvorna försvann av Sofi Oksanen                     (Estland)
The End of the Story av  Liliana Heker                     (Argentina)
Ta hand om min mor av Kyung-sook Shin                (Sydkorea)
Ugglor gråter av Janet Frame                                     (Nya Zeeland)


Jag hoppas på att min mix ska funka, något lite lättare, något lite tyngre, en novellsamling och en engelsk. 


Har du lust att hänga på så anmäl dig hos Hanna på studs!