en rosa uppmuntran

Tack snälla Lyran för fina utmärkelsen Liebster Blog Award.  Finfin motivering som jag tackar extra för:

Anna och jag gillar båda att läsa utanför de anglosaxiska områdena. Hon har dessutom en gästbloggare som skriver inlägg som får mig att asgarva

Nu har gästbloggar’n legat av sig med bloggandet det senaste men kanske kan en liten award ruska liv i livsandarna hos honom. Tanken är att man ska svara på frågorna och sedan skicka vidare till fem fina bloggare. Jag svarar så gärna men avstår att skicka vidare den här gången, jag har lite för dålig uppkoppling för att länka och fixa. Alla fina bokbloggare får en rosa medalj från mig!

Vad ville du bli när du var liten?
Jag ville bli fröken. Det var nog så att det var det enda yrket som jag kände till där man fick läsa och arbeta med huvudet. Min värld var inte större då och är måhända något större nu men det var fröken jag faktiskt blev.

Vad är du idag?
Jag är en nyfiken kulturintresserad kvinna mitt i livet.


Vart vill du helst resa?
Jag reser gärna till städer i Europa, gärna med konst och arkitektur i blicken. Barcelona, Cordoba och Paris typ.

Var ser du dig själv om fem år?
Förhoppningsvis läser jag och skriver om det jag läst med lika stor lust som nu. Kanske kan jag använda mitt intresse och mina kunskaper om litteratur mer än nu i mitt yrkesliv.

Rött eller vitt?
Rött, men helst dricker jag en kall öl eller en balja kaffe!

Sommar eller vinter?
Jag är en septembertyp. Gränsen mellan sommar och höst är både vemodig och förväntansfull.

Skog eller hav? 

Hav. Men jag gillar inte blåst. Lite svår kombo, erkännes.

Vad gör dig ledsen?
Jag kan bli sorgsen över mycket men jag är inte den ledsna typen. Mer den arga. När dottern var liten och hon skulle beskriva sin mamma med tre ord så sa hon: snäll och rolig och arg.


Vad är det bästa du vet?
En lugn och kravfri dag med en bra bok i min hand. 

En så’n ska jag ha idag. En annandag läsdag!