det stora i det lilla eller möjligen tvärt om…

– Åååå, det ser ut som en världskarta.
– Nej, det är en bakterieodling sedd genom mikroskop.

Om dessa två kommentarer säger något om min och dotterns olika sätt att se på saker och ting förtäljer inte historien men Tara Donovans utställning på Louisiana är fenomenal på att visa på det stora i det lilla eller om man vill, det lilla i det stora. Hon tar, till synes, vardagliga ting som nålar, knappar, sugrör eller papptallrikar och sätter samman dem så att något alldeles nytt växer fram. Formerna är organiska, det runda återkommer och jag associerar till kretsloppet i naturen. Inget förvinner, det tar sig bara nya former. Om det är världen under lupp eller världen sedd från rymden, eller bara något helt annat spelar ju mindre roll. Tara Donovan var besökets höjdpunkt!