stum sitter guden

Nyutgåva både i pocket och som e-bok av serien om polisen Maria Wern – klart jag ska läsa! Stum sitter guden  heter debuten som har mer än 10 år på nacken och visst märks det att det runnit mycket deckarvatten i Sverige under den tiden, där är några grepp som använts några gånger för mycket för att det nu ska kännas fräscht. Jag har till exempel väldigt svårt för att polisens egen familj blir så inblandade i brottet. Dessutom känns sökandet efter telefonkiosker, kriminalteknikernas jobb utan datorer osv väldigt länge sedan. Trots det så är det en spännande historia, jag rycks med från första början och Anna Jansson blandar diskbänksrealism med nordisk mytologi, en snutt psykisk ohälsa och traumatiska barndomar. Helt OK svensk deckare, jag ska läsa bok nummer två på min läsplatta snart. Lättläst, oförarglig underhållning lagom för en grå dag i februari.